Individuell talarträning

Så når du fram till din publik

Lyft dina styrkor, bli säker och trygg när du ska tala inför andra!

Det kan vara mycket värdefullt att få personlig rådgivning om du ska hålla en presentation eller allmänt vill lyfta dig flera steg som talare.

bellacom-letter

Individuell talarträning

Så når du fram till din publik

Lyft dina styrkor, bli säker och trygg när du ska tala inför andra!

Det kan vara mycket värdefullt att få personlig rådgivning om du ska hålla en presentation eller allmänt vill lyfta dig flera steg som talare.

Bli den bästa talare du kan bli

Genom individuell talarträning får du personliga tips på hur du lyfter fram ditt huvudbudskap på ett tydligt sätt, hur du strukturerar presentationen och hur just du kan använda din röst och kroppsspråk så att du verkligen når fram till dina åhörare. Anna hjälper dig att hantera manus, presentationsbilder och nervositet, och hur du gör dina förberedelser mest effektivt. En träning som ger säkerhet inför ditt framförande.

Utbildningen i individuell talarträning kan vara ett par timmar eller vid flera tillfällen, vilket de flesta föredrar för att få tid att arbeta med sitt manus och sitt framförande.

Förslag på upplägg

Utbildningen i individuell talarträning sker tillsammans med Anna Bellman. Den kan vara under ett par timmar eller vid flera tillfällen som en kontinuerlig träning, vilket de flesta föredrar då det enda sättet att utvecklas som talare är att ge sig tid till förberedelser och träning. Det finns också möjlighet till individuell talarträning efter att du gått en grupputbildning. Upplägget kan helt anpassas utifrån dina behov just nu.

Boka nu

"Anna Bellman levererade precis det vi tycker är så viktigt - proffsighet, närvaro, kunskap, energi och värme. Hon är också en trevlig och lyhörd person som det är mycket roligt och lätt att samarbeta med.” - Jean-Luc af Geijerstam - generaldirektör, Myndigheten för vård- och omsorgsanalys

- Jean-Luc af Geijerstam - generaldirektör, Myndigheten för vård- och omsorgsanalys

”Vi är verkligen glada, och uppfyllda, efter utbildningen i presentationsteknik. Det var en mycket givande och energirik dag. Det är sällan en utbildningsdag känns så kul hela vägen. Ingen tittade nånsin på klockan, tror jag. Anna är mycket proffsig, pedagogisk och karismatisk som utbildare. Full poäng!” - Helena Rönnmark - kommunikationschef Polarbrödgruppen

- Helena Rönnmark - kommunikationschef Polarbrödgruppen

Låt mig påminna om en jättebra och effektiv övning. När du ska ha ett möte, oavsett vad det är för typ av möte, fundera innan vad du vill att deltagarna efter mötet ska:

VETA
KÄNNA
GÖRA

Ofta är vi superbra på Veta. Det är vår PowerPoint, vår information. 
Vi är också hyfsat bra på Göra. Det vi vill att mötet ska resultera i och vem som ska göra vad efter. 
Men vi tänker sällan på vad deltagarna ska KÄNNA efter mötet. 

När du har ett möte med bara en person: Vad vill du att den personen ska ha för känsla efter mötet med dig? 

Att fundera igenom de här tre bitarna, och sedan sätta sig själv i samma känsla som den du vill förmedla - det kan göra skillnad för dina möten. 

Och det här gäller både fysiska och digitala möten. Med fler eller färre än 8 deltagare... 

#kommunikation #digitalamöten #presentation #presentationsteknik #släppretoriken #annabellman
Fixar till en föreläsning som jag filmat för en konferens på onsdag där jag inte kan vara med live. Tack vare tekniken kan jag ändå vara med. 

Det finns fördelar med det digitala...

Samtidigt mycket som hämmar oss. Hur blir vi tydliga, hur involverar vi andra och hur stämmer vi av budskapet i det digitala? Det är sånt, bland annat, jag pratar om.

#digitalamöten #digital #digitalkommunikation #kommunikation #presentationsteknik #digitalföreläsning #släppretoriken #annabellman
Släpp retoriken även när du framför något digitalt. Du är inte den viktigaste, utan den du vill nå. Några tips: 

För att hålla energin under dina digitala möten så är ett tips att stå upp. Glöm heller inta att peppa dig själv innan att det visst är härligt att tala rakt in i kameran trots att du inte ser publiken.

För att vara tydlig med ditt budskap så sammanfatta det viktigaste i tre punkter. Avsluta ditt möte med din sammanfattning.

För att verkligen nå genom rutan, så måste du ha kameran i ögonhöjd, titta in i kameran, ha ett bra ljus och en ren och lugn bakgrund - det hjälper dig och ditt budskap att nå fram bättre. 

Ja, det är några tips om du vill lyckas nå fram digitalt. Och vill du ha fler tips så går det alldeles utmärkt att läsa min bok “Släpp retoriken - fokusera på publiken”. Mycket av det som gäller i livemöten gäller också digitalt. Efter dagens livesändning med @linda_bjorck sålde jag över 25 böcker. Kul! 

Fast jag kanske borde skriva en bok om att nå fram digitalt också? 

#digitalamöten #digitalapresentationer #nåframdigitalt #släppretoriken #kommunikation #presentationsteknik #annabellman
Vi måste prata mer om digitaliseringens påverkan. Och nu är det här. Andra avsnittet av talkshowen Impact by Advania som jag programleder - som den här gången handlar om hur lätt, eller svårt, det är att ta kontroll över leverantörskedjan. 

I det här programmet möter du blanda annat Kathleen McCaughey på Region Stockholm och Sören Enholm, TCO Development som lyfter möjligheterna och utmaningarna.
Min fenomenala sidekick är Helena Nordin, Hållbarhetschef på Advania.

Programmet ser du på impactbyadvania.com
 
@helenanordin68 @kathleenmccaughey @lifeatadvania #impactbyadvania #digitalisering #leverantörskedjor #annabellman
Att finna närhet i det digitala: Så svårt. Omöjligt. Hopplöst...

Ja, många är trötta på distansen och att vi nu behöver bli ännu mer distanserade. Den här andra vågen såg vi inte riktigt komma...

Jag är frisk från Covid nu, men fortfarande trött. Känns skönt att vara ”på andra sidan” men pandemin verkar vara långt ifrån andra sidan.

För att inte tappa modet, kontakterna och vetskapen att det finns någon där som bryr sig - så FÖRSÖK finna närheten digitalt. SÅ många mår dåligt just nu i den situation vi befinner oss i. Och tydligen är det så att de extroverta klarar distansarbetet bättre än de introverta (enligt stor undersökning av bla EIBA). 
Så vilka i din krets är introverta och behöver extra omsorg just nu?

Och när du tar kontakt, fråga inte bara hur det går, fråga hur den personen mår. 
Vi behöver bry oss om varandra. 
Kanske mer än någonsin tidigare.

Med digitala kramar
Anna 🥰
Digitalt livemöte med 1000 anmälda deltagare på länk. Riktigt kul dag på jobbet. Visst det kan kännas lite torftigt att inte kunna se publiken live och få energi genom ögonkontakt och nickningar, men årets Radar Summit blev ändå energifylld med bra engagemang från publiken genom deras smarta frågor som verkligen bidrog till en bra helhet. 

Temat var Återstart Sverige. Hur man gör för att starta om, återhämta det som gått förlorat och hur man ska tänka framåt när en andra våg precis slagit in och som verkar stanna kvar längre än vi kan överblicka. Idag pratades det om mörka moln, att vi har en politisk osäkerhet och att vi behöver kunna hantera trender som prepping och slowbalization, har du inte hört talas om det så googla. Radar har haft rätt förr i sina trendspaningar.

Superintressant dag på jobbet, här med Hans Werner som hoppas vi nästa år kör live. Jag har redan blivit lovad moderatorjobbet. Skön framförhållning. :) 

Tack för bild @carlpetter_eriksson 

#radarsummit #radarsummit2020 #digitalisering @werner_c
”Det sätter sig inte i ryggmärgen efter en träning”. Insiktsfull slutsats vid dagens genrep inför morgondagens livesändning av Radar Summit. 

Vill du känna trygghet inför ett framträdande så är det viktigt att träna och öva. Inte bara en gång, utan många. Vill du att det ska sätta sig i ryggmärgen krävs ännu fler träningar. 
Hur många? Det beror på dig. Men en gång är i just det här fallet lika med ingen gång. 

#träna #presentationsteknik #släppretoriken #annabellman #moderator #radarsummit #radarsummit2020 @werner_c
”Sometimes the content your audience needs is not necessarily what you want to create”. ’
Margaret Magnarelli, Managing Editor, Monster

Sant. Det är lätt att utgå ifrån sig själv istället för från den man vill nå. 
Man (läs jag) lägger upp en bild på mig själv tagen av en riktigt bra fotograf (@josefeliasson under inspelning av @impactbyadvania) för att jag tycker om den här bilden - men är det den bild och är detta det innehåll min målgrupp (läs du) vill ha? Och hur vet jag det?

Fundera på vad som kan ge dina följare värde. Försök sätt dig in i deras situation istället för att utgå ifrån dig själv. Det gäller både att posta något i sociala medier, eller att förmedla ett budskap på ett möte fysiskt eller digitalt.

Svårt. Jag tänker att vi alltid kommer att ha mycket att lära inom det här området. 
Att inte utgå från sig själv.
Men att vara intressant och samtidigt använda bra bilder. För att väcka intresse, lust och nyfikenhet. 

Svårt. Men vem har sagt att det roliga är det som är lätt?

#kommunikation #släppretoriken #annabellman
Digital baröppning? 
Nu ska vi ju vara försiktiga med fysiska kontakter igen, men hörrni, låt oss inte bli försiktiga med att vårda våra relationer. Vilka är dina viktiga som du skulle kunna höra av dig till idag?

Här är Lars Sjöström (se nästa bild) ett fantastiskt föredöme. Han bjöd in till ”fika” idag och vi hade en supertrevlig halvtimme - utan agenda. För att kolla av läget. Själv satt jag i bilen.

Vad jag tog med mig?
Att han startar varje fredag- och lördagkväll med ”baröppning” med sina nära och kära som är på avstånd. Vilken bra grej! Så mycket går att göra digitalt.
Baröppning låter som en lagom helgaktivitet. Ett sätt att vårda sina viktiga relationer.

Själv har jag fått veta att jag inte har Covid längre. Börjar känna lite mer energi också. Värt att fira. Någon som vill ha lite digital baröppning? 😉

PS. Om du undrar vilka två herrar som syns på bilden när jag står på scen, så är det mina expertkommentatorer i Bopolpodden: Stefan Attefall och Lennart Weiss. Två av mina viktiga relationer som jag jobbar med varje vecka, nästan alltid digitalt. Ibland i bartömningssammanhang... 🥳

Trevlig helg! 

@sjolars @lennart.weiss @sattefall #bopol #bopolpodden
”Den flummigaste fotograferingen i år”, sa fotografen. Definitivt en Corona-anpassad. 
Jag inomhus. 
Fotografen utomhus.
Tydligen blev det en läcker dubbelexponering som effekt.

Resultatet kommer i Mitt-i-tidningen i december.

Vi tog ett par bilder utomhus också... För säkerhets skull. 
På säkert avstånd. 

#coronasäkert #fotografering #annabellman @mittistockholm
Att förklara så pass enkelt att alla förstår. 

Det är en konst, och de bästa kommunikatörerna jag vet lyckas med just det; att använda enkla ord, begrepp och förklaringar så att även de som inte är helt insatta begriper och känner sig inkluderade. 

Samtidigt gäller det att inte vara så enkel att man förlorar de som redan är insatta men ändå behöver ta till sig budskapet. 

Veckans gäst i Bopolpodden har i sex års tid forskat på bruksvärdessystemet, det system som ligger till grund för hur hyrorna sätts i Sverige. Ett komplicerat, icke transparent och helt omöjligt system att förstå. Hon var orolig för att beskriva sin forskning för alla poddlyssnare som inte är forskare, men jag tycker att oron är obefogad. Till och med jag fattade vad hon tycker behövs: Stäm staten! Blir inte tydligare än så. 

Tack @drhaymanot för ett bra samtal!

Bopolpodden - finns där poddar finns. 

#bopol #bopolpodden #hyressystem #annabellman #fastighetsägare
I DI Weekend berättar Ana Diaz om sin scenskräck och hur jobbigt hon tyckte det var i Så mycket bättre. Hon säger att hon är jätterädd, känner sig otillräcklig, tror att hon ska kräkas och får flykttankar när hon står på scen.

Ana är inte ensam om att känna så här när det gäller att framföra något inför andra. Det kan tyckas så onödigt eftersom Ana är så bra och har så mycket att ge, men det är otroligt vanligt. Och fullt förståeligt. Vi vill göra bra ifrån oss och är rädda för att misslyckas inför andra. Även vi som är extroverta kan uppleva detta obehag och denna olust.

Det finns olika sätt att jobba med detta. För det går att jobba med. Några bra tips:
- Byt perspektiv. Tänk på att ditt framträdande inte handlar om att du ska vara perfekt, utan att det handlar om den du gör det för. Det minskar trycket på dina axlar. 
- Andas. Lugna, djupa andetag får ner pulsen och gör dig lugnare.
- Tänk bara tanken ”Jag tycker det här är kul”. Många matar sig själva med katastroftankar och allt som eventuellt kan gå fel. Gör tvärtom och tänk på att det kommer att gå bra och att du tycker att det är kul. Chansen är rätt stor att du  faktiskt kommer att tycka att det är kul. Värt ett försök! Eller flera... 


Önskar dig en fortsatt trevlig lördag 🤗
Här känns det något bättre än igår. Hoppas det fortsätter så. Snart dags för Så mycket bättre! 👍👍

@diweekend @ananasdiaz 
#scenskräck #nervositet #presentationsteknik #annabellman #släppretoriken
Om du inte reflekterar regelbundet, så börja nu. Nu när restriktionerna dras åt är det bättre timing än någonsin att hjälpa sig själv att vara kvar på banan, hålla fokus på rätt saker och mata sig med vad som finns att vara tacksam över. 

Min goda vän Mia Törnblom har en modell som funkar otroligt bra. Varje kväll så skriver hon ner svar på fyra frågor: 

* Vad har varit mindre bra? Vad kan jag lära av det?
* Vad har varit bra? Vad är jag stolt över?
* Vad är jag glad och tacksam för?
* Vad behöver jag hjälp med?

Jag har gjort det här till och från ett par år nu och framför allt tacksamhet (som är den punkt jag börjar med) brukar jag ge extra utrymme och skriva ner tre saker. Min familj, att jag bor bra och har god mat att äta - är rätt ofta förekommande. Det finns så mycket att vara tacksam över! Och nu när jag varit inomhus i åtta dagar och inser att det kommer dröja några dagar till innan jag kan träffa andra, är det väldigt bra att fokusera på det jag har och kan göra, istället för det jag är begränsad från att göra. 
 
Så reflektera. Ett bra sätt att jobba med sitt självledarskap som bara tar några minuter varje dag, men som ger så mycket tillbaka. 

@miatornblom #mtutbildning @mtledarskap #reflektion #självledarskap #ledarskap #dagenstips
“You can
Fokusera mer på den du talar till och mindre på dig själv. Ja, det är mitt huvudbudskap, nu och alltid. Och det är också budskapet i en artikel med mig i nya numret av Konferensvärlden. 

Det finns så många fördelar med att flytta fokus från sig själv till den man vill nå. Helt plötsligt är inte jag huvudpersonen,  det viktiga är inte att jag är perfekt på alla sätt, utan att jag istället funderar på hur jag kan göra för att vara så tydlig som möjligt för att verkligen nå fram. Testa! :)

Hela tidningen går att läsas digitalt på Konferensvarlden.se

#konferensvärlden #artikel #annabellman #släppretoriken 
@katarina.niss @mia.bornberger
Vad säger du till dig själv?

Blev så imponerad av en vän till mig som fått ett tungt besked att för tredje gången på kort tid göra om en besvärlig operation, där utsikterna att lyckas är tvivelaktiga. Jag frågade hur hon såg på det, om det kändes skitjobbigt eller någonstans hoppfullt.

Jag fick ett så imponerande svar där hon berättade att hon varje dag tänker på allt det fantastiska hon har runt omkring sig och att hon inte tänker låta det som gör så ont ta över. Hon är inte stark fysiskt, men så stark mentalt. Hatten av för dig @elizabeth_kuylenstierna 💕

Vad säger du till dig själv? 

Jag tror att det påverkar mer än vi kanske helt kan förstå. Visst kan det absolut finnas plats och vara nödvändigt med besvikelse, tårar och frustration, men i långa loppet - det vi matar oss själva med formar de vi är och hur vi har det.

Eller vad tror du?

#mentalträning #pepp #inspiration #dagenssanning #annabellman
Tala om att förena nytta med nöje! Kombinerad makeup-workshop och tjejmiddag. Oslagbart! 

Jag har länge känt att jag behöver bli bättre på smink, använder det ju så ofta på scen och har inte helt koll på vad som är bäst för mig där. 

Bjöd därför hem några som jag tänkte också skulle gilla kombon av att få lära sig nya saker under lustfyllda former. Guidade av bästa @makeupbybiancakuy 

Kolla så snygga vi blev! 🥳💃🏽

@linda_naslund @annikom @gnosjoanna @anna_struikhof
Vad är det som gör att andra inte bara hör vad du säger utan faktiskt hör vad du menar? 

Idag gjorde jag en blixtvisit i Visby hos Busföreningens hybridkonferens (100 på plats, dubbelt så många med på länk) för att föreläsa om hur kommunikation når fram. Mina viktigaste budskap är att du behöver:
- Repetera. Var alltid supertydlig med ditt budskap och upprepa det.
- Intressera. Kommunicera inte utifrån hur du fungerar utan utifrån hur den/de du vill nå fungerar. Människor är olika, när du inser det blir det mer komplicerat, men du har lättare att nå fram.
- Kvittera. Glöm inte bort att stämma av vad den andre har uppfattat. Många missar just det här.

Superkort sammanfattning av en timmes föreläsning. Det finns med andra ord mer att säga om detta svåra, viktiga och superroliga ämne. 🤗

Superintroduktion av moderator @julben71 
Tack för idag @busforeningen 
#busföreningen #busdagarna2020
#kommunikation #släppretoriken #annabellman #kvitterakommunikation
Hon menar att hon kan dö nu. 
Nu har hon skrivit det som hon behövde skriva - en rejäl bok som hjälper organisationer med att jobba fram exponentiella lösningar för klimatet. Inte bara bra lösningar, exponentiella lösningar, smaka på den!

Det var en ära att få leda lanseringseventet av @rebeckacarlsson s nya bok ”Exponentiell klimatomställning”, som också var ett lanseringsevent för det nya näringslivsforumet Climate First + Fotografiska. 

Tack @hermesgroupsweden @anna_hermesgroup @vianeihermes @climate.first @fotografiska.stockholm

#climatefirst #lanseringsevent #fotografiska #annabellman
Gör upp med din inre kritiker. 
Eller gör slut helt. 

Det är så lätt att gå och älta. 
Det är så lätt att gå och tänka att man inte duger, inte var bra nog, inte kommer att vara bra, inte kommer att bli omtyckt…

Det är så lätt att tänka att de andra snart kommer att upptäcka att jag är en bluff.

Det sitter i huvudet.
I den inre kritikern. 
För du är inte någon bluff. 

Du är fantastisk. 

Bjud upp din livsbejakande positiva inre människa istället. 
Det blir en mycket trevligare dans.

#duduger
#pepp
#annabellman
Fusk och kriminalitet finns hos alla byggföretag, och det bara ökar. Är det så??? Superintressant poddsamtal med @lofstromjessica och Louise Brown på nystartade @ansvar.nu - som menar att de har bevis på att det ser ut så här, och hur det kan minskas. 

Ett ”måste-lyssna”-avsnitt. Länk i bio. 

#bopol #bopolpodden
När det blir teknikstrul: deppar du ihop eller kör du vidare och gör det bästa av situationen? 

På Addhers 10-årsjubileum, arrangerat av @sogeti_sweden  och @theresesinter, så inspirerade jag och @miatornblom om hur man kan leda sig själv och kommunicera på distans - och det blev teknikstrul då vi använde en ny del som vi inte använt tidigare, och kunnat testa, för 1000 personer innan... 

Vi behöll lugnet (även om pulsen ökade) och vi genomförde eventet med våra bästa tips. Det blev inte så bra och felfritt som vi hade önskat, men vet du - det är inte säkert att det felfria är mer trovärdigt. Nu fick deltagarna på vårt möte se hur vi hanterade det oväntade. Och av reaktionerna att döma så var de väldigt nöjda. 

Reflektion: Våga kasta dig ut och prova nya saker. Det kanske inte blir som du har tänkt. Det kanske inte blir felfritt. Men det kanske blir bra ändå!

#addher @theresesinter
Vad är receptet för en riktigt lång relation? 
Min pappa fick den frågan i helgen då vi firade mina föräldrars diamantbröllop (60 år!).

Hans svar var enkelt och så klokt:
1. Ha en börs. Mindre tjafs och bråk med gemensam ekonomi.
2. Var snäll.
3. Lyssna på varandra. 

Jag tänker att detta är ett framgångsrecept även för andra relationer, som den till kunder. Att vara mån om att ekonomin blir bra för båda parter, alltid win-win. Att alltid vara mån om den andras bästa, vara snäll. Och att försöka lyssna in vad den andre har för behov och önskemål.

Enkelt och kraftfullt - för fler diamantbröllop. 🤩
Visste du att talesättet ”sticka huvudet i sanden” bara är hittepå?
Strutsar gör inte det. De håller huvudet högt. Förutom när de sover, då lägger de huvudet på marken. De har dock en väldigt bra syn, kan se en sockerbit på 1000 meters avstånd. (Och det gör inte ont när de bits, tydligen...)

Har du smakat struts? Det är inte bara gott. Om du äter det i Gerdal (utanför ÖrnsköldsvikI) får du också en riktigt bra upplevelse.

Jag var fascinerad flera gånger under vårt besök där idag, då vi firade mina föräldrars 60-åriga bröllopsdag. Roligt att hälsa på strutsarna, och att sedan få en middag med extra allt. Vi fick en riktig upplevelse - med en otrolig drive och känsla. 
Det var gott, det var roligt, det var med en extra twist. 

Jag tänker att de hittat nyckeln till nöjd kundupplevelse. Jag som kund känner mig välkommen, speciell, jag får det jag förväntar mig, och en hel del till. 

Besök Strutsfarmen. De tar kundupplevelsen till nästa nivå.

Anna Bellman

© BellaCom Speaking Partner AB | Villkor