Anna
Bellman

Utbildare. Föreläsare. Moderator. Programledare. Talartränare.

”Min dröm är att göra ett korståg över landet för att befria människor från onödig kommunikationsångest.”

signature
bellacom-letter

Anna Bellman

Utbildare. Föreläsare. Moderator. Programledare. Talartränare.

”Min dröm är att göra ett korståg över landet för att befria människor från onödig kommunikationsångest.”

Vem är Anna Bellman?

En av Sveriges mest anlitade moderatorer

Anna Bellman är en inspirerande och erfaren kommunikationsexpert. Hon är en av Sveriges mest anlitade moderatorer, lika skicklig i det nära samtalet i exempelvis en podcast som att moderera konferenser för hundratals anställda, till att leda en laddad partiledardebatt. Hon föreläser om kommunikation, relationer, samarbete och ledarskap, och som talartränare utbildar hon både grupper och enskilda i kommunikation och ledarskap.

Anna brinner för samtal som vågar utmana och fördjupa. För kommunikation som leder människor till nya insikter och perspektiv. Att ge människor verktyg för hur de kan stärka sig själva och verkligen nå fram till andra. Hon får ofta omdömen att hon är professionell, alltid påläst, att hon ger mycket energi i allt hon gör och att hon utstrålar värme med en skön glimt i ögat.

Annas bakgrund som programledare inom radio och TV, som marknads- och kommunikationsdirektör i både it- och fastighetsbranschen, och som grundare av en kommunikationsbyrå, gör att hon har förståelse för de kommunikationsutmaningar olika organisationer har och komplexiteten att leverera tydliga budskap så att alla hänger med och känner tillit. Anna arbetar inom både privat och offentlig sektor och inom de flesta branscher. Hon sätter sig snabbt in i sina kunders situation, skräddarsyr alla sina uppdrag och lägger stor vikt vid förberedelser för att ge sin publik det allra bästa.

Anna är certifierad i kommunikationsverktyget Insights Discovery. Hon är medlem i ATD -Association for Talent Development och National Speakers Association of Sweden.

Anna har skrivit den populära boken ”Släpp retoriken – fokusera på publiken”. Hon är även medförfattare till ”12 talares tankar om kommunikation”.

Skapa engagemang digitalt - konsten att kommunicera på distans

Skapa engagemang digitalt - konsten att kommunicera på distans-cover

Vi får äntligen mötas fysiskt. Samtidigt som det är tydligt att det digitala är här för att stanna. Och allt fler möten blir hybrida - vilka krav ställer det på dig och din organisation?

"Skapa engagemang digitalt - konsten att kommunicera på distans" ger dig tips på hur du kan skapa den energi och det engagemang som så många saknar i det digitala. När du vet hur du ska strukturera dina möten, känner trygghet med budskapet och hur du ska framföra det, då kommer du lyckas nå genom skärmen - varje gång.

Finns att köpa på

Skapa engagemang digitalt - konsten att kommunicera på distans-cover

Släpp retoriken - fokusera på publiken

Släpp retoriken - fokusera på publiken-cover

Släpp retoriken – fokusera på publiken hjälper dig att byta fokus från dig själv som presentatör till den du vill nå. Det är lätt att tro att du behöver vara en retorisk expert för att vara en briljant talare, men det är inte du som talare eller hur du använder retoriken som är viktigast – utan mottagaren av ditt budskap.

Många är onödigt nervösa och känner olust när de ska tala inför andra. Eller struntar i att öva och missar därför säkerhet och trygghet. Den här boken vill utmana dig och hjälpa dig med hur du kan förbereda presentationer på ett nytt sätt. Du får råd och tips på hur du verkligen kan nå fram. Som vikten av att lära känna dina åhörare, att hitta ditt huvudbudskap och att förbereda dig noga. Och framför allt – inse att det inte handlar om dig.

Finns att köpa på

Släpp retoriken - fokusera på publiken-cover

12 Talares Tankar Om Kommunikation

12 Talares Tankar Om Kommunikation-cover

Vad gör du om du måste kommunicera men inte vill? Hur får du igång en dialog i ett stormöte? Går det att rädda dina tråkiga PowerPoint-bilder? Har ni utmaningar i er interna kommunikation? Har du svårt att förstå det andra könet? Hur kan du kommunicera på topp när du träffar en kund, en kollega eller en medmänniska?

Tillsammans med 11 fantastiska talare är jag medförfattare till boken “12 talares tankar om kommunikation” – som nu lanseras. En ära!

Vi är tolv helt olika personer och här får du våra helt unika tankar om kommunikation. Några ger dig konkreta tipslistor, medan andra bjuder på tankar, teser eller träffande berättelser. Varje talare har sitt eget ämnesområde, sitt eget språkbruk och sitt eget kapitel. Avsändare är inte bara författarna utan också talarbranschens egen förening, för professionella talare och moderatorer: NSA Sweden (National Speakers Association).

De 12 författarna i boken är förutom mig: Anna Almberg, Antoni Lacinai, David Phillips, Inger Hansson, Johan Appel, Johan Dahl, Jon Forssell, Lena Skogholm, My Gross, Patrik Nordkvist och Sofia Karlsson.

Finns att köpa på

12 Talares Tankar Om Kommunikation-cover
Loading

TACK!

Du är nu prenumerant för nyhetsbrev!

ETT FEL UPPSTOD

Var god försök igen senare.

Tips om kommunikation?

Med ojämna mellanrum skickar Anna ut nyhetsbrev med allt ifrån inbjudningar till reflektioner och tips när det gäller kommunikation och presentationsteknik.

TACK!

Du är nu prenumerant på våra nyhetsbrev!

ETT FEL UPPSTOD

Var god försök igen senare.

Genom att gå vidare godkänner du Bellacoms användarvillkor

”Annas förmåga att energiboosta är enastående! På ett inspirerande och engagerande sätt fick vi användbara och konkreta tips och verktyg hur vi kan förbättra våra digitala möten”.

Katharina Brugge - Region Skåne

”Med energi, ärlighet och lyhördhet gjorde Anna föreläsningen om digitala möten till en mycket givande stund. Vi fick inte bara med oss tips och råd för våra Zoom-möten, utan även inspiration och glädje!”

Sofie Åstedt Carlström - Kungliga Biblioteket

”Vi är riktigt nöjda och jag upplever att medvetenheten, precis som vi önskade, hamnade i fokus. Vi fick ta del av många godbitar som jag tror kommer att utveckla vårt sätt att hålla digitala möten och skapa intresse för det vi vill förmedla.”

Ylwa Glismann - Installatörsföretagen

"Wow Anna. Tusen tack för en fantastisk och inspirerande föreläsning. Du fick verkligen fart på deltagarna och diskussionerna fortsatte kvällen ut, grymt!”

Magnus Wemby - HR-direktör Advania

”Din härliga föreläsning satt 'mitt i prick'! Mycket kunskap och glädje som inspirerar till ännu bättre digital kommunikation var det samlade omdömet från gruppen.”

Mona Finnström - Fastigo

"Anna, du är fantastisk och såå bra att jobba med! Tusen tack för ett superproffsigt genomförande – som vanligt!”

Pia Lundgren - Svenskt Projektforum

"Anna Bellman levererade precis det vi tycker är så viktigt - proffsighet, närvaro, kunskap, energi och värme. Hon är också en trevlig och lyhörd person som det är mycket roligt och lätt att samarbeta med.”

Jean-Luc af Geijerstam - generaldirektör, Myndigheten för vård- och omsorgsanalys

”Anna är en mycket skicklig moderator. Påläst med förmåga att ställa skarpa frågor samtidigt som hon med värme och humor får alla som står på scenen att känna sig trygga. Anna har förmåga att skapa fin kontakt med talare och publik och bidrar med massor av energi.”

Elisabeth Sahlin - kommunikationsstrateg SKB

"Anna är ett proffs ut i fingerspetsarna. Påläst, alert, lagom vass, charmig, naturlig och trovärdig. Vi är glada och stolta över att ha haft Sveriges bästa moderator på scenen under vårt event och hon bidrog till att det blev en stor succé"

Therese Sinter - Marknadschef, Sogeti

Pressbilder

Bilderna är gratis att ladda ned och om du önskar högupplösta bilder, skicka ett mejl till kontakt@bellacom.se

Anna Bellman

© BellaCom Speaking Partner AB | Villkor