bellacom-letter

28 oktober 2020 - Kommunikation

Det handlar inte om dig

Fokusera mer på den du talar till och mindre på dig själv. Ja, det är mitt huvudbudskap, nu och alltid. Och det är också budskapet i en artikel med mig i nya numret av Konferensvärlden. 


I artikeln berättar jag att det finns så många fördelar med att flytta fokus från sig själv till den man vill nå. Helt plötsligt är inte jag huvudpersonen, det viktiga är inte är jag är perfekt på alla sätt, utan att jag istället funderar på hur jag kan göra för att vara så tydlig som möjligt för att verkligen nå fram. Det vi ska komma ihåg är att människor inte tror på perfekta talare eller prestationer, utan på det som är äkta. En riktigt bra kommunikatör lyfter fram sina bästa sidor och förstärker dem, i stället för att försöka vara någon de inte är. Vi har alla olika styrkor och det är häftigt att vi får vara olika. När jag lär ut presentationsteknik tittar jag på vad som är speciellt med just dig, vad du kan trycka ännu mer på för att bli ännu mer tydlig och övertygande – som den du är. 


I artikeln tar jag också upp några tips för det digitala mötet, att det finns en hel del nackdelar men också fördelar med det digitala, och att det definitivt är här för att stanna bland annat som hybridmöten, en blandning av det digitala och fysiska som vi ser mer och mer av just nu. Jag nämner också att vi kommer att bli mer effektiva när de gäller möten överlag. De digitala mötena tvingar fram en bättre struktur, ordning och en tydlig agenda och det hoppas jag att vi tar med oss även till det fysiska mötet.


Hela tidningen går att läsas digitalt här

Anna Bellman

© BellaCom Speaking Partner AB | Villkor