Briljera när du ska presentera

Du kan bli en briljant presentatör.
Här ser du innehållet i utbildningen "Briljera när du ska presentera", som finns som företagsanpassad eller enskild talarträning. Här finns också alla delar i en filmad serie med korta råd i presentationsteknik av Anna Bellman.

SÅ TAR DU BORT DIN NERVOSITET
Att vara pirrig när du ska tala inför större grupper är bra, att vara förlamad av nervositet är riktigt dåligt. Känner du igen dig? Det är det många som gör… Men det finns metoder för att minska stresspåslaget och bli kompis med rampljuset.

SÅ FÅNGAR DU PUBLIKENS INTRESSE
Vi får den uppmärksamhet vi förtjänar. Om du är intressant så kommer folk att lyssna. Så enkelt –  och så svårt – är det.

BEHÅLL INTRESSET HELA VÄGEN
Så hur gör du då? Du har lyckats säga något intresseväckande i början av din presentation, som du har förberett och som gör att åhörarna blir nyfikna och vill ha mer. Hur gör du för att hålla deras intresse hela vägen?

DITT KROPPSSPRÅK AVSLÖJAR DIG
Enligt många experter står orden för bara omkring 7% av det vi tar till oss under en presentation, rösten står för 38% och kroppen för hela 55%. Det är därför det är så viktigt att fokusera mest på hur du säger det du vill säga om du vill kunna övertyga. På riktigt.

INTRESSERAD AV TALARTRÄNING? KONTAKTA HÄR:

 

 

Skärmklipp 2015-03-31 16.51.45

 

”Briljera när du ska presentera” är ett inspirerande utbildningskoncept i presentationsteknik som hjälper dig att utvecklas till den mest glimrande och övertygande versionen av dig själv. Du får konkreta och användbara råd om framförande, budskap, manus, kroppsspråk, presentationsbilder och personlig framtoning så att du verkligen lär dig presentera, visualisera och väcka rätt känslor hos dem du möter. Talarträningen utgår ifrån dig och dina aktuella utmaningar.


INNEHÅLL

Storyn
Som presentatör vill du sälja ett budskap. Men vad? Lär dig identifiera syftet, välja orden och bygga en dramaturgi som passar just din berättarstil. Den röda tråden som får mottagaren att förstå och vilja veta mer.


Publiken

Vad har mottagarna av ditt budskap för bakgrund, behov och förväntningar? Vilka olika personprofiler finns det och hur kommunicerar du mest effektivt till olika typer av människor? Lär dig förbereda dig så att du möter din publik där de är – och hur du tar dem dit du vill.


Stilen

Signalera den du är och det du vill förmedla genom att anpassa din framtoning till olika målgrupper. Träna på att behärska kroppsspråk, röst och hållning. Lära dig mer om hur kläder, färger och personlig stil kan förtydliga det intryck du vill ge.


Bilden

Dina mottagare behöver visualisera för att förstå. Därför är det bra att arbeta med storytelling, metaforer och rätt sorts bilder. Lär dig vilken typ av bildstöd som fungerar – och när det är klokt att låta PowerPoint vila.


Platsen

Hur använder man det fysiska rummet på bästa sätt? Förutsättningarna varierar ofta mycket och därför är det viktigt att behärska platsens möjligheter. Lär dig hur du syns och hörs på rätt sätt med teknik, placering, ljud och ljus.


Känslan
Människor glömmer lätt vad du sagt men minns hur du fick dem att känna sig. Hur blir du behagligt övertygande så att människor vill veta mer? Lär dig smitta dem du möter med just din känsla och det du vill förmedla.